Onderzoek naar behoeften van consumenten ter verbetering en promotie van A-merken

Communicatieonderzoek

Communicatieonderzoek is veelomvattend. Nationaleenquete.nl voert dit goed en vakkundig voor u uit onder meer dan 400.000 aangesloten Nederlanders. Bij communicatieonderzoek draait het om het effect dat alle soorten van communicatie heeft op de publieksgroepen. Hoe ervaren consumenten advertenties, hoe lezen mensen nieuwsbrieven en welk effect heeft de kleur van verpakking? Zomaar een aantal voorbeelden, waar communicatieonderzoek zich op richt.

Kwalitatief en kwantitatief
Communicatieonderzoek kan zowel kwalitatief als kwantitatief worden uitgevoerd. Bij kwantitatief onderzoek gaat Nationaleenquete.nl uit van bestaande informatie. Wij verwerken deze informatie in de uitkomst. Bij kwalitatief communicatieonderzoek worden doelgroepen ondervraagd. Hun mening is bepalend voor de uitkomst van het onderzoek. Nationaleenquete.nl onderbouwt altijd met cijfers het concrete resultaat.

Soorten
Communicatieonderzoek kan zich op veel onderwerpen richten en daardoor erg breed. Wij voeren elk onderzoek op een gedegen en professionele wijze uit. Dat varieert van website- tot naamsbekendheidonderzoek. Ook kunnen wij bekijken wat het effect van een reclamecampagne is of van een direct mailingactie.

Doel
Het belangrijkste doel van communicatieonderzoek is de reikwijdte van uw reclamecampagne. De reactie van de doelgroep wordt gepeild en hen wordt gevraagd hoe zij de boodschap interpreteren. In hoeverre heeft uw doelgroep de televisiereclame gezien, waar u veel geld in hebt gestopt. Wordt de boodschap begrepen en heeft het zoveel effect, dat uw product meer verkocht gaat worden? Alle communicatie-uitingen kunnen op die manier onderzocht worden. Al 10 jaar heeft Nationaleenquete.nl hier ervaring in.

Contact
Wij voeren communicatieonderzoek voor veel bedrijven op een gedegen manier uit. Wilt u ook profiteren van dit communicatieonderzoek of er meer informatie over ontvangen? Neem gerust contact met ons op voor de aanvraag van een offerte. Zo weet u meteen wat het kost. Voor vragen en/of hulp staat ons klantenserviceteam voor u klaar: 050 – 211 00 80.

afnemen