Onderzoek naar behoeften van consumenten ter verbetering en promotie van A-merken

Social Media onderzoek

Wanneer u op een vrij goedkope manier onderzoek wilt laten uitvoeren, is social media een uitstekende manier. Hebt u een nieuwe dienst of product dat u op de markt wilt introduceren en wilt u onderzoeken of er vraag naar is? NationaleEnquete.nl heeft jarenlange ervaring en voert een dergelijk onderzoek graag voor u uit. Wij weten via digitale weg vooral jongeren in de leeftijd 18 – 25 jaar te bereiken en ook oudere doelgroepen brengen wij goed in kaart. Elk onderzoek onderbouwen wij met concrete cijfers, zodat u in één oogopslag ziet wat het resultaat is.

Modern
Social media is niet meer uit onze huidige moderne maatschappij weg te denken. Daarom is het bijna logisch dat ook onderzoek tegenwoordig via social media plaatsvindt. Via websites en andere online communities kunnen gebruikers berichten en foto´s plaatsen en direct hun mening geven. Social media is erg interactief; er kan meteen gereageerd worden op artikelen, achtergrondinformatie, foto- en beeldmateriaal. De bekendste voorbeelden van social media zijn blogs, Twitter, netwerken als Facebook en LinkedIn, wiki´s, video-sites als YouTube en foto-sites als Flickr. Online kan iedereen van alles met anderen delen. Een gouden greep om als onderzoeker iets mee te doen.

Vragenlijsten
Als onderzoeksbureau is het daarom heel handig om online vragenlijsten aan te bieden. Een grote groep mensen in diverse doelgroepcategorieën kan daarmee bereikt worden. Daarnaast hoeven bij social media onderzoek respondenten niet direct benaderd te worden. De onderzoeker kan berichten, reviews en discussies via internet volgen en de resultaten verzamelen en verwerken. Op die manier ontstaat er een beeld van de doelgroepen en hoe zij naar een product, organisatie of dienstverlening kijken.

Interesse?
Spreekt het u aan om eventueel social media onderzoek door NationaleEnquete.nl uit te laten voeren? Bent u benieuwd naar hoeveel dit kost? Vraag gerust een offerte aan en maak hiervoor gebruik van het contactformulier.
U kunt natuurlijk ook meteen bellen met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag uw vragen: 050 – 211 00 80.

afnemen afnemen